سفارش تبلیغ
صبا ویژن
عکاس باشی
به خدا که این دنیاى شما در دیده من خوارتر از استخوان خوکى است که در دست گرى باشد . [نهج البلاغه]

نوشته شده توسط: سید هادی

چهارشنبه 89 مهر 28 6:28 عصر

خیلی ها فکر میکنن عکس خوب گرفتن به دوربین وابسته ست ولی اغلب اشتباه میکنن. با دوربین معمولی هم میشه عکسای خوبی ثبت کرد به شرطی که توانایی های دوربینتو بشناسی. اغلب دوربینای امروزی امکانات زیادی دارن. تفاوت دوربین ها هم اغلب تو دامنه تغییرات تنظیماتشه (زوم و ایزو و دیافراگم و شاتر) یا مثلا یه سری امکانات جزئی که باهاش میشه عکسای خاصی گرفت (مثلا تو دوربینای کتابی نمیشه عکس سوپر ماکرو گرفت) بعد دوستی دارم که عاشق عکاسیه ولی از عکاسی تو شب میناله، بهش قول دادم پستی راجع به این بنویسم :

برای شروع اول نیاز هست توضیحی راجع به دیافراگم و شاتر بدم. خیلی مهمه که بتونین طرز کار کردن این دو تا و رابطه بینشونو یاد بگیرین قبلا تو این پست توضیح داده بودم ولی خلاصه میگم) :
دیافراگم : به دریچه کوچک دوربین میگن که نور از اون عبور کرده و در صفحه پشت آن منعکس میشه (مثل چشم انسان)
شاتر : به پرده مسدود کننده نور گویند که با هر بار کنار رفتن آن نور توانایی عبور از شاتر رو پیدا میکنه (مثل پلک اسنان)

اندازه دیافراگم :
همون طور که گفتم هر چی دریچه دیافراگم بسته تر باشه (عدد آن بزرگتر) مقدار نور عبوری ازش کمتر ولی عمق میدان و وضوح بیشتره. اندازه دیافراگم رو با F نشون میدن. (مثل وقتی میخواین به چیزی دقت بیشتری کنین چشماتونو تنگ میکنین، توش باریک میشین)
سرعت شاتر :
مدت زمانی که شاتر اجازه عبور نور از روزنه دیافراگم رو میده رو سرعت شاتر میگن. با این تعریف خواهید فهمید هر چی سرعت بیشتر باشه (عدد آن کوچیکتر) زمان باز بودن دریچه کمتر و در نتیجه نور عبوری از دیافراگم هم کمتر خواهد بود. اونو هم یا به صورت ممیزی یا با ” (بر حسب ثانیه) نشون میدن
Iso یا حساسیت دیجیتالی :
این گزینه تو دوربین های دیجیتالی هست. هر چی ایزو (حساسیت) بیشتر باشه عکس روشن تر و البته خطوط واضح تر خواهد شد. منتهاااااا در دوربین های غیر حرفه ای به همین میزان که حساسیت بیشتر میشه نویز عکس هم بیشتر میشه (عکس نقطه نقطه میشه) به خاطر همین سفارش میشه از ایزوهای ??? و ??? استفاده بشه.

رابطه سرعت شاتر و دیافراگم :
با توجه به میزان نور محیط سرعت شاتر و دریچه دیافراگم با هم تنظیم میشوند. اگر عکسی در روز در حالت اتوماتیک با f 4.5 و ?/?? وضوح نور خوبی داشته باشه (ایزوی ثابت) با f 3.2 و ?/?? (هر دو مورد سه درجه کم شدند) و یا f 6.3 و ?/?? (هر دو مورد سه درجه زیاد شدند) هم وضوح نور خوبی داره. با این تفاوت که در حالت اول سرعت شاتر زیاد است و مشکلی برای لرزش دست نیست ولی در حالت دوم وضوح و عمق میدان تصویری بهتری داریم.
پس باید دید اولویت با کلام است : عمق میدان یا لرزش؟


همه یادداشت های این وبلاگ
یکشنبه 04 فروردین 17
امروز: 1 بازدید
دیروز: 1 بازدید
فهرست
آشنایی با من
لوگوی خودم
عکاس باشی
اوقات شرعی
لینک دوستان
آوای آشنا
آرشیو
آرشیو
اشتراک
 
طراح قالب